Fabian ERNST..!



Beşiktaş, transfer döneminin bitimine 3 gün kala Bundesliga ekibi Schalke 04'te forma giyen Fabian Ernst ile anlaşmaya vardı.

Bir süredir Alman kulübü ve 30 yaşındaki futbolcu ile temaslarını sürdüren Beşiktaş Yönetimi, mutlu sona ulaştı. Hırvat futbolcu Seriç ile yollarını ayıran Beşiktaş'ın, Ernst ile resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Ernst, savunmaya yönelik orta saha oyuncusu... 1996 yılında Hannover takımıyla futbol kariyerine başlayan Ernst, Schalke'ye transfer olmadan önce iki sezon Hamburg ve beş sezon Werder Bremen'de oynadı.

Werder Bremen formasıyla 1 lig şampiyonluğu bir de Almanya Kupası kazanan Ernst, 2005 yılından bu yana 103 kez formasını giydiği Schalke ile ligi iki kez ikinci sırada bitirdi.

Schalke'de 8 numaralı formasıyla bu sezon 17 lig maçının 14'ünde sahaya çıkan ünlü Alman oyuncu, orta sahada sert ve mücadeleci futboluyla tanınıyor. Bu sezon Schalke'de lig ve UEFA KUpası'nda toplam 17 maçta forma giyen Ernst, 5 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

Güçlü fiziğiyle tanınan deneyimli orta saha oyuncusu, 2002'den bu yana 24 kez de Almanya Milli Takımı formasını giydi.

Kaybetmekten nefret ettiğini söyleyen Ernst, kariyerindeki en mutlu anı ise Werder Bremen ile yaşadığı şampiyonluk olduğunu belirtiyor.

ntvspor

0 yorum: